Atatürk’ün İlkelerine Sahip Çıkmalıyız

16 Temmuz 2024 Saat: 10:26
Atatürk’ün İlkelerine Sahip Çıkmalıyız
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü anma etkinliklerinde konuşma yapan Belediye Başkanı Ahmet Çalık, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti kuruluş ayarlarından sapmamalıdır. Bu ayarlar devletimizi her türlü tacizden ve sızmadan koruyacak olan ana prensip

 

 

Karamürsel’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü anma programı yapıldı.

Mürsel Alp Anıtı önünde yapılan dua programının ardından Karamürsel Atatürk anıtı önünde anma programı yapıldı.

Anma töreni saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

İstiklal Marşının okunmasının ardından Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Başkan Çalık yapmış olduğu konuşmada; “Bugün bu alanda, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü münasebetiyle 15 Temmuz şehitlerimizi ve gazilerimizi anmak üzere toplanmış bulunmaktayız.

15 Temmuz 2016 gecesi devletin içine girmiş, dini bir cemaat olarak bilinen, bir yapının elemanları, T.C. devletini ele geçirmek üzere bir darbe girişiminde bulundular. Kanlı bir gece yaşandı, 249 vatandaşımız hayatını kaybetti, 2195 vatandaşımız yaralandı.

 

 

 

“TÜRK MİLLETİ KAHRAMANCA DİRENMİŞTİR”

Vatan dara düştüğünde Türk milleti her zaman kahramanca direnmiştir. Kurtuluş Savaşı sırasında vatan işgal edilmek istendiğinde de direnmiştir. Kıbrıs’ta Rumların Türklere yapmış olduğu saldırılara da direnmiştir. 15 Temmuz Gecesi darbe girişimine de direnmiştir. Vatana ne zaman saldırı olmuşsa, bu saldırıları, geri püskürtmeyi başarmış, bir ulusun parçalarıyız. Bu manada, Türk ulusunun göstermiş olduğu kahramanlık, her zaman takdire şayandır. Şu anda yaptığımız gibi, anma etkinliklerinde, bu kahramanlığı dile getirip, her zaman, hafızalarımızda tutacağız.

Ancak unutmamamız gereken başka konuları da, hafızalarda taze tutmakta fayda var.

“HİÇBİR OLAY BİR ANDA ORTAYA ÇIKMAZ”

15 Temmuza giden yolları açan uygulamalar nelerdir?

Hiçbir olay, bir anda ortaya çıkmaz. Düşünülmesi, planlaması, hazır hale gelmesi ve harekete geçilmesi aşamaları vardır.

Bu aşamalar sırasında, bir devlet, ordusu, emniyeti, istihbaratı, yargısı ile içine girmiş, uzun süre etkinlik kurup, yerleşmeye çalışmış bir yapıyı neden fark etmez?

Devletin en etkin organlarına silahlı kuvvetlere, yüksek yargıya, emniyete, milli istihbarat teşkilatına, devletin en özel, en gizli bölümlerine, kozmik odaya girilirken neden durdurulamaz?

Bunları da unutmamak bir daha 15 Temmuz gibi girişimlerle karşılaşmamak için ders çıkartmamız gerekmektedir.

Menzile, ancak güçlü ve kurumsal bir devlet yapısı ile yürüyebileceğimizi, başka arayışların, devletimize zarar vereceğini unutmamamız gerekir.

“MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN İLKELERİNDE ISRARLIYIZ”

Türkiye Cumhuriyeti Devleti kuruluş ayarlarından sapmamalıdır. Bu ayarlar devletimizi her türlü tacizden ve sızmadan koruyacak olan ana prensiplerdir.

Onun için Gazi Mustafa Kemal Atatürk’te ve onun ilkelerinde ısrarlıyız. 30 Ağustos 1925’te yaptığı konuşma da Büyük Önder şunları söylüyor; “Ey millet! Biliniz ki Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru, en gerçek tarikat medeniyet tarikatıdır.”

Bu vesile ile Milli Mücadelede, terörle mücadelede, 15 Temmuzda hayatını kaybeden tüm şehitlerimizi rahmet ve saygı ile anıyorum” dedi.

Ardından konuşmasını yapan Karamürsel Kaymakamı Osman Aslan Canbaba; “Şehitlerimiz ve Gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Hiç şüphesiz ki, şehitlerimiz kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir” dedi.

 

Konuşmaların ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Milli İrade” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Kaymakam Osman Aslan Canbaba ve Belediye Başkanı Ahmet Çalık tarafından ödülleri verildi.

 

 Anma töreni İlçe Müftülüğüne bağlı din görevlileri tarafından mevlid-i şerif okunmasının ardından helva dağıtımıyla sona erdi.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız